dimecres, 7 d’abril del 2010

Presentació del centre

El centre es troba a Barcelona. És un centre que acull un alt nombre d'immigrants, d'acord amb l'entorn on es troba. Les relacions entre els alumnes de tots els nivells són, en general, cordials, amb pocs conflictes. Tampoc hi sol haver conflictes entre professors i alumnes (i en els pocs conflictes que apareixen, s'apliquen mesures disciplinàries ben conegudes per tothom i plenament acceptades), i el professorat està molt ben cohesionat.

Això es tradueix en l'existència de diferents projectes dins de diferents assignatures, conduents a motivar els alumnes envers les diferents disciplines: intercanvis amb alumnes estrangers, participació en concursos de dansa i cant...

Si alguna pega té el centre és que està infradotat: les dues línies per curs a l'ESO, només compten amb una aula d'informàtica amb una mica més de 10 ordinadors. Enguany s'han instal·lat pissarres digitals en dues o tres aules.

Malgrat això, el centre té accés internet wifi i a l'Àgora Moodle de l'Xtec, a la qual estan donats d'alta tots els alumnes. Els departaments de Ciències Naturals, Idiomes, Matemàtiques, Llengua catalana i Música hi tenen oberts diferents grups.