dilluns, 12 d’abril del 2010

Fent grups

Avui calia fer els grups i que, un cop decidits, els grups prenguessin els seus acords inicials (unes decisions sobre la manera com treballarà el grup que eviten força malentesos a posteriori). Per a fer-ho, els alumnes havien de dur de casa una redacció on expliquessin quina era la seva empresa ideal. Només 3 o 4 (dels 16 que eren avui) la portaven feta. Les excuses eren d'allò més diverses:
  • "No vaig entendre què havia de fer" (Una redacció.)
  • "No vaig poder entrar a l'aula virtual (Moodle)." (Pretext que obvia el fet que ja els vaig dir que ho havien de portar en paper perquè ho havien d'acabar afegint al portfoli.)
  • Fins i tot n'hi ha un parell que ho havien fet en castellà. (Sí, ho heu llegit bé, una redacció en castellà per a la classe de català. La seva excusa és que només vaig dir que havien de fer una redacció, no vaig dir res de la llengua.)
Al final els he deixat 20 min per fer les redaccions a classe (que els altres 4 alumnes han aprofitat per repassar mil exercicis d'altres assignatures) i tot seguit les hem llegides en veu alta.

Aquí m'han sorprès per la seva creativitat (i la seva manca de capacitat de tocar de peus a terra): dues fàbriques de perfums (dues amigues que s'havien posat d'acord), dos concessionaris de cotxes (dos nois que no s'havien posat d'acord: aquests han estat espontanis), una empresa d'importació-exportació de marroquineria, una altra de paqueteria per a ONG, una botiga per a gent baixeta... fins i tot un banc! Hi havia de tot menys coses normals (bé, sí, hi havia una botiga de roba: NOMÉS UNA!).

Al final els grups els hem hagut de fer més per sectors que per botigues. N'han quedat 6, de grups. I les 3 persones que han faltat s'hi hauran d'incorporar, perquè no hi ha dies per a més de 6 exposicions orals.

Una altra cosa que ha calgut fer és anul·lar les sessions que havia reservat per preparar els exàmens d'accés a CFGM, perquè al final només s'hi ha apuntat una alumna. Així el proper dia podrem dedicar-lo a recuperar el temps que hem perdut avui, a aclarir conceptes i a posar al corrent les que estaven de viatge de final de curs.

I s'acabaran els preliminars i podrem començar el projecte pròpiament dit.