dimecres, 19 de maig del 2010

A punt d'acabar

El projecte s'està acabant i els nanos s'han adonat que, en realitat, un cop tenen les idees clares, la feina és ràpida. És clar que no muntaran una empresa de veritat, perquè cap d'ells no ha caigut que cal registrar el nom de l'empresa (i només és un exemple) i no han fet un pressupost real del que necessiten, però almenys tenen una idea i serveix als meus interessos: estan treballant en equip, i estan llegint, escrivint i parlant català (estic sentint més català a classe del que he sentit en tot el curs).

Avui m'ha vingut un noi molt estressat perquè l'home del banc (on havia anat a demanar informació sobre com es demana un préstec) s'havia negat a donar-li cap paper per omplir, argumentant que això ho feia el director de l'oficina i que no calia que els usuaris omplissin res ("he estat a punt de matar-lo", deia). Ja li he explicat que si aquest era el procediment que havia de seguir en aquella caixa, que cap problema, que m'ho expliquessin al portfoli i ja està.

Els costa d'entendre això dels portfolis...

D'altra banda, el grup dels expulsats s'ha posat les piles i han començat a fer el pla d'empresa. També estan amoïnats pels portfolis (són dos dels que no me'l van presentar la primera vegada), perquè no entenen com funciona. Normal: de fer portfolis se n'aprèn fent-los i ells estan com estaven els seus companys ara fa un mes. Van molt i molt endarrerits!