dilluns, 29 de març del 2010

29 de març: Pla d'empresa

Feia mandra, mirar-se aquella pila de fotocòpies que em van fer del material del CRP, però tard o d'hora convenia enfrontar-s'hi.

El cert és que és bon material. N'he extret el Pla d'empresa.

El Pla d'empresa és el disseny previ del que es vol que sigui l'empresa. Inclou:
  1. Missió i objectius de l'empresa
  2. Organització del servei / comerç
  3. Pla de recursos humans
  4. Pla de màrqueting
  5. Forma jurídica
  6. Pla d'inversió i finançament
La documentació que vaig obtenir al CRP Eixample plantejava tots aquests aspectes en forma de preguntes als alumnes (l'activitat estava plantejada com un joc de taula), que jo he convertit en diferents tipus de documents:
  • Els apartats 1, 2 i 4 els he plantejats amb forma de qüestionaris de GDocs
  • Els apartats 3 i 5 són uns fulls de càlcul que els alumnes han d'omplir amb les dades que trobaran a la bibliografia que els proporciono
  • Per a l'apartat 6 hauran de fer una recerca pel seu compte.
L'accés als diferents documents que conformen el Pla d'empresa el tindran els alumnes al Moodle, i els donaré accés quan sigui convenient per al tempo del projecte. La idea és que es reuneixin (presencial o virtualment, aquí no m'hi fico) i vagin discutint i prenent les decisions que creguin més convenients a la seva idea d'empresa. I un cop presa la decisió, responguin la pregunta del qüestionari i passin a la pregunta següent.

Veurem si funciona... Un cop hagin fet tot això, podran fer el pas següent: moure (de fet, fer veure que mouen) tota la paperassa que implica crear una empresa. Buscar un local, registrar l'empresa, aconseguir finançament... Una feinada, vaja!